Ανακοινώσεις: Β' Παιδικός (2023-2024)

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι 33οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, που θα γίνουν σε λίγους μήνες, ήταν μια εξαίρετη αφορμή για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής να επεξεργαστούμε διαθεματικά όλο το χρόνο το  θέμα:  Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν εδώ, στην Ολυμπία. Το πιο παγκόσμιο γεγονός ξεκίνησε και ξεκινάει κάθε φορά από εδώ. Αν προσθέσουμε, την αγάπη των παιδιών για την κίνηση, το παιχνίδι, την άθληση, αλλά και τις σπουδαίες αξίες που κουβαλούν ως φορτίο αυτοί οι αγώνες (ευγενής άμιλλα, πίστη, προσήλωση στο στόχο, ευ αγωνίζεσθαι, ισότητα ευκαιριών κτλ), τότε έχουμε το απόλυτο στήριγμα για τη μάθηση.

Τα παιδιά  έμαθαν την ιστορία  των Ολυμπιακών αγώνων, που ξεκίνησαν από την Αρχαία Ολυμπία, μέσα από φωτογραφίες και video (παλαιότερα και σύγχρονα). 

Ζωγραφίσαμε τα Αρχαία Αθλήματα, τον κότινο, την Ολυμπιακή Φλόγα και εξηγήσαμε την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Στην συνέχεια επεξεργαστήκαμε τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896  έως σήμερα. Μάθαμε για τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν, την Ολυμπιακή Σημαία και το συμβολισμό της, την Λαμπαδηδρομία. Σταθήκαμε λίγο παραπάνω στην Ολυμπιάδα : «Αθήνα 2004», και στην  Αθηνά και τον Φοίβο!

Γνωρίσαμε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται μετά τους θερινούς και συναντήσαμε από κοντά Αθλητή με αναπηρία που επισκέφτηκε το σχολείο μας. Μας έλυσε όλες τις απορίες μας και παίξαμε μαζί του.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορα αγωνίσματα: άλμα σε μήκος, δρόμους με εμπόδια ακόντιο. σφαίρα, σκυταλοδρομία, και τρέξιμο και κάθε άθλημα που γνωρίζαμε το παρακολουθήσαμε σε βίντεο Ολυμπιακών Αγώνων. Κατασκευάσαμε τα μετάλλια μας και τον Αρχαίο κότινο.

 Πραγματοποιήσαμε επισκέψεις:

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και τρέξαμε μέσα σ’ αυτό! Προσπαθήσαμε να νιώσουμε τα συναισθήματα των πρώτων αθλητών που τερμάτισαν σ’ αυτό το μαγικό μέρος!

Στο Ολυμπιακό Μουσείο και είδαμε με τα μάτια μας τα γλυπτά, τους αμφορείς, που αναπαριστούν σκηνές από Ολυμπιακούς Αγώνες, μετάλλια μεγάλων Ελλήνων Αθλητών, Ολυμπιακές Δάδες και σκηνικά από την Τελετή ¨Έναρξης «Αθήνα 2004»

Αποκορύφωμα αυτής της χρονιάς ήταν η Καλοκαιρινή μας γιορτή με θέμα, τι άλλο; «Ολυμπιακοί Αγώνες».

Στόχος μας ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν:

  • Τα βασικά στοιχεία που αφορούν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων
  • Να αντιληφθούν την αξία και τη  διαχρονικότητα των Ολυμπιακών ιδεωδών συμβόλων
  • Να προσεγγίσουν μέσα από δραστηριότητες τη μεγαλύτερη Αθλητική Γιορτή
  • Να αντιληφθούν ότι η ζωή μας είναι συνυφασμένη με το παρελθόν και πρέπει να προστατεύουμε και να διατηρούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία ως θεματοφύλακας των κοινών αξιών, συμβάλλει  στην επικοινωνία των λαών,  η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση  της ειρήνης αλλά και την ανάπτυξη φιλικών ανθρώπινων σχέσεων.

Νομίζω πως τα καταφέραμε!!!!!!!

Ανακοινώσεις

Β' Παιδικού σταθμού